Saturday, 3 July 2010

hari ini... 3 Julai 2010

Pada tarikh 3 Julai 2005 jam 8.25 pagi Hassan dilahirkan

Hari ini Hassan genap berumur 5 tahun [Tahun Masihi]..

Semoga Hassan menjadi Insan yang berjaya di mana jua

Anak yang Soleh
Anak yang Bijak
Anak yang Baik
Anak yang Bagus
Anak yang Cemerlang

Baik, Bagus, "Handsome" seperti makna nama nya HASSAN

Gambar terbaru Hassan sepanjang minggu lepas hingga hari ini...


Sewaktu demam minggu lepas....

demam-demam pun tak reti duduk diam... nak main sahiba jugak..
dia main sendiri .. lepas tanya umi betil tak apa yang dia eja tu... betul....

dah sihat sikit....
buat kira-kira di papan putih dia... buat soalan sendiri dan jawab sendiri...
umi kena semak betul tak dia kira.. betul....

ni lakaran yang dia nak buat untuk hari jadi sendiri....buat cookies..

tunjukkan pada umi macam ni la....

dia nak buat sendiri pada 3 julai



sedang tekun buat cookies



bukan posing aje.. memang buat betul-betul... buat sendiri


hasilnya .. setelah umi yang menampal agar nombor tu tak lari...

dia nak cookies berbentuk "clock"

ade nombor 1- 12

ade jarum jam diletak pada jam 4.55

dan ade 3 biji kereta

ade nombor 5


senyum... cookies siap..


posing ngan cookies dia


dalam kereta menuju ke kedai basikal...


dapat la basikal....

baru belajar kayuh basikal....




"The Secret to Great Baking is in The Ingredients." Regan Daley

14 comments:

Fid said...

tahniah Hassan
wah basikal baru

akif pun berangan nak basikal lagik...huhuhuhuhu

Min Aina Ila Aina said...

Selamat ulangtahun kelahiran yang ke-5 Hassan. Hassan nampak matang laa...

Dr Ezura said...

happy birthday hassan...hari ni birthday auntie! nnt hassan buat cookies utk auntie ye..hehehe

semoga hassan membesar jadi anak soleh...

Marisa said...

happy besday hassan... aku masih lagi kagum dgn hang la Za...

Mama Adib said...

hassan meh kita pakat ronda basikal kat putrajaya

- adib

noie said...

Selamat Hari Jadi Hassan.
Semoga jadi anak soleh dan pintar. Tak request adik ke? hehe

knv said...

ya allah udah besarrrr si hassannnnn!

happy birthday dear..

semoga besar jadi manusia yang takut pada allah. sejahtera dunia akhirat.

amin.

Nasibah said...

ya!pas ni hassan kena 'request' baby pulak.. :0

k rizza, sy baru dpat baby boy a day before hassan's birthday..*wink*

azrinna said...

Besday hassan n danish sama. 3 julai..

Rizza said...

kata-kata dari Hassan untuk semua yang meninggalkan komen sempena hari jadi dai
(dia dah baca dah.. aku bagi dia baca..)

Hassan : "TERIMA KASIH"...

Rizza said...

Hassan ucapkan
"TERIMA KASIH"
pada semua...

(dia baca post ini.. aku bagi peluang baca)

mamadanish said...

Hassan,
Heppy belated birthday...
Semoga menjadi anak yang soleh ..

izansyed said...

Asalamualaikum..Rizza knp dah lama tak ada post pasal Hassan yer..rindu nak tahu perkembangan hassan..

shakeymirza said...

hasan happy belated birthday
jadi anak yg soleh..
kreatif la hasan ni.. :)