Tuesday, 20 October 2009

Hassan...

Hassan....

Tidak pergi tadika...

Belajar macam biase... ulangkaji la apa yg dah belajar...

Dah boleh terima kenyataaan bahawa balik MALAYSIA dan tak balik Toowoomba lagi...

Seronok melukis bendera Malaysia, dah reti lukis bintang 14 dan jalur 14....
siap ajar bapak dia pulak macam mana nak lukis bintang 14

Mengaji... bapak Hassan ajar baca Al - Quran... sikit2 dah ok, aku ajar jawi seperti biase..

********************

Cara berkomunikasi terbaru Hassan.. idea dia sendiri

dia pi eja perkataan yang dia nak sebut tu...

cth:

Hassan : "U.M.I , H.A.S.S.A.N L.A.P.A.R, N.A.K M.A.K.A.N"

Hassan : "U.M.I, D.U.D.U.K S.I.N.I"

Hassan : "C.E.P.A.T L.A. U.M.I"

semua nye dia eja.. kalau dia tak reti sekalipun ..dia agak2 dan hentam aje eja... lepas tu aku betulkan la ejaan tu...

ade sekali sekala.. dia bercakap sambil eja campur dua bahasa sekali gus.. aku le dok terpikir2 apa la dia sebut.. lepas tu dia teraangkan balik le..

ni le hasil 2B [konsep 3M 2 B kami tu..]

2B = berfikir dan bercakap...

###############

belajar le sikit2 .. lama2 jadik banyak kan...




8 comments:

nadnye said...

Dah lama tak dengar perkembangan Hassan yang bijak nie..

Cahaya Rumahku said...

pandainye hassan! :)

Fid said...

hassan bila nak jumpa??

Marisa said...

kalau hantar tadika ni sure cikgu melutut nak belajar dr kau!

lady zaini said...

Salamz rizza,
ingat x saya pernah contact before datang canada dulu, lama betulla saya cari email add rizza tp mana ntah misplaced, serabut betul email. n saya tak dapat nk masuk blog ni :(

Bila borak2 pasal saya contact rizza before datang dulu dengan sorang kawan kt winnipeg sini, rupanya kawan tu juga kenal rizza... :D (kenal sangat-sangat-sangat)

ingat fida tak? rumah saya dekat sangat dengan dia :)saya just nak ucap terima kasih byk2...atas info yg tak ternilai dulu tuh.

rizza said...

nadnye, baiti.. serba sikit perkembangan hassan... terima kasih ye..

fid.. ko mai sini le nak jumpa hassan

marisa.. cikgu melutut? melutut suruh amik hassan bawak balik ..hehheh

lady zaini... ye saya ingat ...selamat pun awak sampai sana ye...

nelcyndana said...

kah...kah... setuju ngan marisa. cikgu tu melutut ajak ko kerja ngan dia.... ;-)

rizza said...

nelcyndana... hahha ye le korg ni