Saturday, 23 May 2009

me eat cookie........

ni dia cookie monster...

"Hassan eat cookie!!!!!"


ni muka budak yg nak sgt cookie bentuk 'car'



setelah dia melihat cookie cutter aku yg comel2 tu.. 
terutama yg berbentuk kereta..
apa lagi ... "Hassan nak umi buat cookie.."
dah mintak buat sejak hari tu...
hari Khamis baru pi kedai belikan bahan yg tak de..
dia pun ok je... 
dan tunggu hari Jumaat seperti yg dijanjikan

maka semalam iaitu Jumaat..
aku pun cuba membuat 'cookies'...
dah le aku tak de resepi yg sesuai...
cari le di internet ni..
jumpa yg pelbagai...
naik rambang bijik mana nak pilih.. 
tapi tak tau apa hasilnye kan
try n error je la
ade 2 resepi aku cuba
satu dengan choc chip
satu lagi dengan choc yg dicairkan
resepi dari internet.. ini  & ini 
[kalau resepi dari internet..aku akan bagi link terus..
tapi kalau dari buku... aku tak rajin taip ye... 
sila la mai jumpa aku dan salin dari buku-buku yg aku ade...]

disebabkan Hassan ni suka yg ade chocolate chip
[muffin pun dia nak yg ade choc chip aje..]
aku pun mencuba resepi tersebut..


yummy... sedap...



ade 3 bentuk

kereta (car)
keretapi (train)
kasut (shoe)

ni cookies choc chip
[sebelum dibakar]

setelah dibakar..



chocolate cookies
[sebelum dibakar]

selepas di bakar



disebabkan aku rasa sedap je.. dah tinggal sikit je..
maka tak jadik le nak men'deco' cookies ni
hehhehhe
masuk perut je la

Hassan hanya makan chocolate chip cookies..
satu lagi tu dia tak mau...

sedap la jugak dua-dua tu...



p/s: tiada kaitan dengan ini kerana Hassan tak suka segala mala yg bentuk macam itu..



5 comments:

Fid said...

wohohohoohohh

kuireena said...

waaa.. hebat la umi hassan punya cookies.. sgt creative bentuk2nya

kakyong said...

salam..

wah bestnyer mewahnya choc chips.. tp fikri tak suka cookies.. kalo beli chipsmore mcm tak laku jer kat rumah ni.. ibu nyer tingin gak nak buat cookies tp anak2 tak suka makan (lagi)..

mamaDhea said...

sodapnye kak!

rizza said...

fid.. mau ke? hehe

kui... hebat apa tu dah memang ade cutter bentuk tu... hahha

kakyong... budak2 ni..bila dah rasa baru tau suka ke idak..

sya.. oo sedappp