Wednesday, 13 May 2009

cocoa & chocolate

Menjawab pertanyaan UmiSufira
di sini


Produk ini yg terdapat disini
utk buat kek dan sebagainya..



Tak pasti la 'chocolate' apa yg ade di msia 
dan bagus kualitinya
[coklat/koko yg bagus mesti mengandungi % cocoa butter yg tinggi
 - kalau tak silap la ye..kena rujuk balik buku2 tu]
* jika nak dptkkan rasa coklat yg sedap la






13 comments:

Helena said...

dah lama helena tak buat chocolate cake............. malas betul........ hehe

::Umi Sufira:: said...

Alamak! Terharunya ada entry ini..kekekeke..mesti sedap kan pakai chocolate tuh....saya balik2 pun van houten aje...;PNih yang teringin nak makan coklat cake K.rizza nih!;)

Mynie said...

i love chocolate!
(erk ada kaitan kah?)

rizza said...

Kak Helena.... mana tak nye.. buah hati akak semua kat asrama... mesti tak de mood nak buat kek coklat kan...

Umi Sufira...
balik msia tak tau le apa brand /apa jenis coklat/koko yg nak guna.. kena pi try n error dulu le...

Mynie..
hehhe ade kaitan.... memang saya suka coklat...

mamaDhea said...

sis,
yg nestle tu rasanya cam tak penah nampak plak kat giant/tesco/k4.. ke saya yg tak jumpa? klu cadburry tu mcm perasan ada.. ahahaha.. semenya mcm ek.. sbb sya just guna sebijik mcm mimi guna tu, van houtten..

Zubye said...

Salam perkenalan..
1st time saya singgah sini dari blog hopping kawan2..
MasyaAllah.. bijaknya Hassan.. Kagum dengan kesungguhan awak mengajarnya.. umur Hassan pun lebih kurang anak lelaki saya je.. seronok saya baca dan tgk perkembangan dia.. Terima kasih kerana sudi berkongsi cara awak mendidik Hassan.. ada yang sama saya lakukan dekat anak saya.. tapi kebanyakannya adalah satu yang baru.. insyaAllah akan saya praktikkan untuk anak saya pula..

Terima kasih banyak2 ye! :-)

rizza said...

sya.. kat sini tu je yg ade ..yg brand le.. kalau tak de brand..lain rase nye...kat msia biase nye VH atau Vochelle la kan

zubye,
salam.. terima kasih menjenguk di sini... semoga dapat memberi ilham pada awak ye..

Marisa said...

uihh..sedapnya..... aku mmg chocoholic....

madamoiselleczar said...

beb, hang blk mesia kang..harus hang buat sebijik choc cake utk haku nyah...mesti taw! :p

nadnye said...

ku pun suka coklat :), suamiku, anak2 pun suka coklat... tu la over bmiku...

rizza said...

marisa & nadnye.. ye..chocolate....yummy

madam za... pastikan ko tak beranak lagi... tak pun lepas ko abis pantang le aku buatkan kek utk ko ye

kakyong said...

coklat cadbury tu cam penah tgk tp yg nestle tu tak..

kakyong pun suka sgt coklat.. ni baru bbrp bulan ku tak buat stock coklat.. jaga badan konon, tp tak juga langsing..

rizza said...

kak yong mungkin kat sana tak de kot nestle tu