Monday, 17 March 2008

Budapest!!!!

Hassan le ni sibuk dok belajar Capital City/Ibu Negara....tak kira la aku tgh masak ke...aku nak tido ke...dia akan tanya..... aku pun kena la pi jenguk dia yg tgk ulangkaji sambil pegang buku FLAG tu.... nak jawab soklan2 dia tu la.......

"Capital city Honduras apa?"

"Capital City Costa Rica apa?"

kalau dia tau dia tanya sendiri & jawab sendiri la...

"Capital City of Zimbabwe?"......"Harare!!!!"

"Capital City of Albania?"... "Tirana!!!"

jumaat lepas..sebelum tido dia sibuk suruh kami tanyakan kat dia capital city ataupun county la...... (tanpa tgk buku pun)
kalau kita sebut capital city nye.....dia tau apa country tu..

lepas tu terlena..setelah puas mencabar minda dia....

tetiba kami terdengar.....

"Budapest!"..tengok dia tgh lena tido tapi mulut dok menyebut ..sempat ulangkaji dlm mimpi lak..

kami pun saja la tanya balik....walaupun dia mamai2 tu... saja je nak test...

"Budapest tu capital city apa?"....

"Hungary"... boleh lagi menjawab soklan tu.....
lepas tu zzzzzzzzzzzzzzzz

tergelak la kami berdua....hehhhehhe

jenuh gak nak layan Capital City ni....kita pun kena la tau...dia la ni dah byk dia tau....kengkadang tu dia pi tanya2 bapak dia...bapak dia pun tak tau ...hehhhehhe (terutama negara2 yg tak terkenal la....macam Armenia ke Equador ke..... )

tu le dia Hassan....

aku pun tgk siapkan nota2 dia utk buat buku la...just small note book (flag, capital city etc...) lum siap lagi...boleh la dia dok belek2 sendiri nanti.......

5 comments:

Fid said...

ini hassan..banyak advance ooooo

Erna said...

wooo tabik!!! tabik!!!

Marisa said...

mak aih.... sungguh advance anak hang ni rizza.... aku tertelan air liur gak la...

anamiraa said...

kahkahkah!

za! hang toksah balik malaysia dulu ok! biar hassan habis sekolah rendah kat aussie. form 1 baru sekolah kat malaysia.

takut kang sekolah rendah malaysia tak dapat menanggung keadvancenan si hassan. nanti terlopong dia dengar soalan cikgu2 yang amatlah tak mencabar minda dia..hihihihii!

sayanggggg hassan!

rizza said...

fid/erna.....korg kalau ajar akif/danish..mesti jadik cam ni gak ....depa ni kan macam span...... mesti lagi hebat..hhehheh

marisa...ko jgn la telan air liur je....ko pi minum air la..hahhahha

ana..
nak wat cam no..tahun depan dah nak balik msia da....hehehhheh
form 1 baru balik msia??? ke form 5 terus ...hahhhah tak dapek lo....bapak dia kena balik mengajor kat itu uni leee..... wajib balik...hehhhe

no worry la..nanti dia pi ajar kawan2 kalau cikgu dia MC....boleh ke???

tu le pasal aku kena cabar minda dia kat umah la...dah sah2 cikgu kat sekolah tak larat nak layan dia..hehehheh