Wednesday, 16 January 2008

cam ne aku buat Flash Card..

Flash Card....

Dulu2 sebelum pelajaran Hassan di upgrade dlm Power Point & CD...aku buat dlm bentuk Flash Card .... macam yg di bawah ni laaa....





Cara nya..

1. apa sahaja yg kita fikir nak anak kita belajar...
2. buat dalam word (atau apa saja) boleh juga digunting dari majalah2 atau risalah2 free...gunting ikut citarasa sendiri..
3. dapatkan kertas keras utk menjadikan flash card tu "keras" & tak mudah koyak...boleh guna kotak kasut atau kotak yg tak digunakan (kotak tv atau kotak meja...)...gunting ikut saiz yg dikehendaki..
4. tampal (2) ke atas (3)....
5. kemudian balut (4) dengan plastik balut buku (n selotep kan lee)..
6. siap...

sekian...

4 comments:

anamiraa said...

thanks za!

Marisa said...

rizza.... admire your effort!

rizza said...

ana n marisa..tq..hehhe buat suka2 je....nak beli mahal n tak berbaloi pun....baik buat sendiri apa yg kita rase suka...

mamafiza said...

Dear Miss Rizza,

Wish you a splendid weekend ;)

Wahhh sgt terharu bila melihat hasil kreativiti Miss Rizza dlm mendidik lil Hassan *congratulation*

Flash card itu sgt kemas & menarik!

*mahu guna tips ini*

Thank you so much for sharing your ways ^_-