Tuesday, 15 January 2008

contoh isi kandungan power point (cd belajar)

antara tajuk2/isi kandungan utk slide belajar (Power Point)
## boleh di letak gambar/simbol/logo/ejaan sahaja...

(pastikan setiap tajuk tu mengandungi tak lebih dari 50 slide..paling elok 20-30 slide je..)

  • 1 ...10
  • 11..20
  • 21..30
  • 31..40
  • 41..50
  • 51..60
  • 61..70
  • 71..80
  • 81..90
  • 91..100
  • 0123 in 3 Language
  • 123 in Malay
  • 123 in English
  • 123 in French
  • 123 in Spanish
  • 123 in Arabic
  • 10...0
  • ABC ..Z
  • Alif Ba Ta..Ya
  • Hari/Day in a Week
  • Bulan/Months (in 3 Language)
  • Bulan-Bulan Islam (Bulan Hijrah)
  • Keluarga Saya/My Family (beserta Gambar)
  • Planet2
  • Badan Saya/My Body
  • Warna/Colour
  • Bentuk/Shape
  • Bendera/World Flags
  • Malaysia Map & Flag (termasuk negeri2)
  • Nabi & Rasul
  • Malaikat
  • Vehicle Brand (logo n Ejaan)
  • Ejaan Melayu (4 huruf/3 huruf..)
  • English Spelling (3 letters/4 letters...)
  • Capital City
  • Ejaan Nama (nama anak, nama bapa, nama ibu..)
  • Logo/Simbol (apa sahaja ..)
  • Benua2/Continent
  • World Map (Countries)

7 comments:

anamiraa said...

mak aiii!!
banyaknya za!!

tak larat aku tengok weh! hihihihihihihihi buleh tak aku suruh sekolah depa yang buatkan hihihiih...

mamadanish said...

i betul2 impress la ngan u..selain mamafiza..i mmg selalu refer to ur website to get an idea esp the material..

heheh..keep it up..thanx for sharing

mamadanish said...

ana..
Skolah leh tolong buatkan..tapi kena pulak la kena tolong siapkan duit..heheheheh

wanie said...

banyak nye..leh start buat untuk irfan

rizza said...

ana..hehhehe tu contoh je..kot2 le idea ni leh pakai kat org lain..heheh

boleh2 seperti mamadanish kata tu..hehhe sekolah tolong buat.....ko siapkan le duit nye..hehhe

mamadanish...
tq..selamat mencari idea2 disini..hehhhe

wanie..boleh..bila2 boleh ajar...
ni macam ganti "flash card" le..dari dia mengdap tv yg entah apa2 rancangan...kita wat sendiri rancangan kita nak...good luck!!

Yan said...

thanks a lot for sharing.. aku ni selalu melayan si Amir + Arif main lukis imej yg susah aku nak terjemahkan (its not totally conteng), ajar jugak tulis2 A B C berbagai..

aku ingat nak start ajar guna laptop ni.. tp most of the time, Amir suka nak lukis2 kat dalam GIMP/Paint.. adakah anak aku sorang artist?

rizza said...

yan.....ko tengok mana minat dia..pastu ko carik le satu gambar..ko ajar dia lukis... tunggu la hasil nye..heheh may be ade bakat terpendam tu.....good luck!!!