Thursday, 24 January 2008

Baking Tools & Equipments

Ni antara barang2 kegunaan ketika menjalankan aktiviti "BAKING"

1. Piping Bag & Nozzles

ni adalah set Nozzle & Piping Bag
ni Nozzles
ni pula Plastic Nozzles
ni adalah Piping Bag + Coupler + Nozzle
ni adalah Parchment Piping Bag
ni pula Coupler
ni Metal Skewers
ni antara Cookies Cutters
ni Baking Tins
ni Wooden Spoon
ni Whisk
ni Hand Mixer
ni adalah Spatula

ni Measuring Spoons
ni Measuring Cups
ni Measuring Cup
ni Analog Scale
ni Digital Scale
ni Mixing Bowls
satu lagi jenis Mixing Bowl
dan juga ..Pastry Brush...(akan diterangkan di entry baru..)

6 comments:

Fid said...

terpana dan ternganga aku weh!Banyaknya benda yang aku tak kenal!
nak buat mcm mn ni..tolong aku tak kenal ni baru la aku tau benda2 ni wujud...

akukan org kg...kalu tak dak oven bleh guna dapor kayu+periuk lama buh pasir atas tutup ngan tin buh api sabut kat atas...kihkihkih

anamiraa said...

fid,
aku pun ala2 masih rabun jugak ngan barang2 baking nih...

mekasih kat rizza,
tapi aku lagi haru fikir about ingredients untuk buat kek tu.

ajzie said...

menarik... saya memang suka ya amat... barang2 nih semua...

Marisa said...

wah.. saya sungguh suka.... tp sendiri punya belum ada.. selalu pau parents punya.. hehe

Anonymous said...

saya nak tahu berapa ringgit set nozzle yg di paparkan?saya sedang mencari2 set nozzle yg terbaik dan harga berpatutan..

rizza said...

cik anon,

kebanyakkan nozzle yg saya beli ketika saya berada di australia, jika cik anon berada di malaysia, boleh beli di kedai2 menjual barangan untuk baking. harga nye bergantung pada jenis nozzle yg diperbuat serta brand... saya tak pasti harga di msia berapa... cuba cari barnd wilton.. dan penjagaan pada nozzle juga penting supaya ia tahan lama... tq