Monday, 3 December 2007

Bus ooooo Bus..

Hari ni aku n Hassan pi town...nak pi bayar sewa rumah...
tunggu le bas pagi....


Hassan : "Umi..kita naik bas warna 'WHAT'?"... "Nak naik bas warna biru"..
Umi : "Tak tau la Hassan...mungkin warna putih atau biru"

Bas warna biru tu...bas baru le kiranye..walaupun bukan baru pun...semua bas2 tu second hand atau berapa byk hand le..dari city2 besar lee

Bas warna putih .....ni memang bas lama...ade tingkap ...best gak..bukak besar2 angin masuk....bas ni zaman kuno le....nak turun tak de loceng nak tekan..tapi ade tali utk tarik (atas tingkap lee)... bas macam ni walaupun lama..masih le guna....
pernah gak naik yg cam tu kat Canada dulu..

berbalik cerita Hassan...
lepas abis segala urusan.... tunggu la bas nak balik...
dtg le bas putih tu....memang kami akan naik bas putih le....belakang bas putih ade bas biru...tapi bas biru tak gi tempat kami..gi area lain...
aku pun bawak le Hassan naik bas putih..
sambil aku bayar tiket bas tu...

Hassan : "Nak naik bas biru.....tak nak naik bas ni.."....
dah start mengarut dah dia......
Hassan : "uwaaaaa.......nak naik bas biru...."
siap nangis n berlinangan air mata lagi....heheh

Umi : "Bas biru tak gi Luck Street..bas ni pergi...lain kali kita naik....."
Hassan : "Bas biru number 6...., bas ni number 1" dah reda dah nangis nye..siap leh bagitau nombor bas ape la....

Hassan : "Belakang bas tak ade apa-ape...., belakang bas number 6 ade Australia Map.."

Umi : "Ok" ..tersenyum aje la...hehhhehh

Hassan ni suke sgt naik bas..dia memerhati ape ade di belakang bas (iklan dibelakang bas le...)..terutama kalau ade iklan yg ade gambar Australia Map atau pun Queensland Government logo....
kadang2 bile dah turun bas..siap nak jenguk belakang bas tu apa ade ari tu...hehhhe

dia tau bas nombor berapa n bas tu pergi mana......hehehhehhe

dah le mainan bas tak banyak....dia ade satu je mainan bas...dan dia buat le konon2 bas dengan lego dia..panjang2...hehhheh

tu le kisah Hassan n Bus..

6 comments:

wanie said...

hassan suka naik bas ye..

Fid said...

hassan
nnt balik malaysia kalau nak naik bus jenuh tunggu la....naik le bas puas2 ye..hehehee

anamiraa said...

tak main la naik bus malaysia. apa kelasss gitu kan hassan...

he he he he..

serius aku rasa akan trauma si hassan kalau naik public transport malaysia... ;-))

rizza said...

wani & fid..

kat sini je le naik bas puas2..

ana..aku pun seriau nak nak bas kat msia tu...
aku rase tak de nye nak naik...mau hassan pening...hahhaha

ms lola said...

aku pulak teringin nak naik bas pusing2 kl. jgn kan bas, lrt pun dah lamo tak naik (hehe, tipu la kan. yg selalu pi KLCC from kerinchi tu naik apa? tongkang??)

nagakeciks said...

Assalamualaikum

kebetulan plak terbukak blog nih,sebab google pasal model bas mainan...

anak sulung saye yg genap 2 tahun arinih , memang suke sangat ngan bas...keluar carik model bas tadi , tapi xjumpe...

nanti cube carik2 tempat lain plak...