Friday, 28 September 2007

nak kencing kat potty..

ari ni tetiba pulak Hassan cakap nak kencing kat potty dia....
ok le bagi le dia kencing kat potty....
pastu pakaikan la seluar kecik (seluar dalam leee)...
dari pukul 11.21am tu....aku pun biar le dia tak pakai diapers...tapi mulut aku bising le tanya dia...
Hassan nak kencing tak?.... Hassan nak kencing bagitau ye....Hassan nak kencing kat mana???..
dia pun jawab le...kat potty...
dekat2 pukul 12.00 tengah hari..dia kata nak kencing..cepat le aku bawa ke potty dia....
ok boleh le dia kencing.... ni baru 1 kali...
pastu..aku biarkan dia dengan seluar kecik dia le.."Hassan nak kencing.." ok pas kali ke dua..
kemudian dia kata nak tido..aku pakai kan balik le diapers dia tu..kalau tak mau basah tilam pulak...
tak jadik tido...sibuk nak pakai seluar kecik dan seluar besar (ni seluar pendek lee)..
pakai kan la dia....
sekali lagi dia pas.....dia kata nak kencing...kemudian dia pakai la sendiri seluar kecik dia...

disebabkan aku nak masak...dia pulak leka main...dan bapak dia pun dah balik(kat bilik bacaan lee).....dan tetiba dia berlari dari dalam bilik bacaan ke dapur.."Hassan kencing kat bilik bacaan..." rupa nye dia tak sempat2 dah terkucil dlm seluar.....hehhhe.tak pe la Hassan....
cukup la latihan hari ini..hhehheh
to be continue le......

Hassan....Hassan.....

4 comments:

mektwain said...

hi rizza! ni buttercup SI! just started bloggin myself, hehehe.

just recently twin1 showed some sign nak bagitau dia nak poo. what he did was he went to his diapers rack, point, make uhuk-uhuk noises, and looked at me. i thought he wanted to have a diaper change, so just after i did that, he went and do his business. ha ha. entah2 all he wants is to poo in a fresh diaper.

rizza said...

hehheh fazida...
twin1 tu bijak tul..nak suruh tukar diapers ....nak poo dlm diapers baru tu....
bagus2...

leh le pi singgah blog ko ye...

Fid said...

za
oklah tu
anak bertuah aku dia akan bg tau tapi ikut mood kalau asa nak poo poo dalam diapers dia teruskan aja...

rizza said...

fid...heehhe bukan senang nak ajor dia ko....