Sunday, 15 July 2007

Budak baru belajar ....makan....

Hari Rabu lepas..aku buatkan Hassan Biskut Cheese.....
mule2 dia tak nak..lepas disumbat ...dia rase sedap ..mintak lagi...sampai tak larat nak makan....
esok nye bile bagi biskut..mule2 tak mau...lepas rase satu..nak lagi...hehhhehe
sedap la kot.... ari ni abis dah biskut nye...makan sampai habis...bile aku kata dah habis..menangis ....hehhehhe nanti Umi buatkan la lagi.....

tu le budak baru belajar makan makanan lain (selain SUSUIBU / roti / nasi putih....)

bermula la cabaran baru ... aku nak bagi Hassan makan...hehhe
tapi lebih baik lee... dari dok bagi makan sejak kecik..tapi jenuh le budak tu sakit lee..susah berak leee... apa lee.... hehhhehhe .. at least stage tu dah lepas.......

ok le aku pun dah berjaya menyusukan Hassan hingga 2 tahun.....Hassan pun tak de masalah sgt.....
ni adalah tugas aku seterusnye...mengajar Hassan makan pule....

2 comments:

nonie said...

syukur alhamdulillah hassan selalu sihat walafiat & dah mula pandai makan macam2 sesuai dgn umurnya... bertuah rizza ;) nonie pun try minimize food intake afifah, tapi tula sbb dia underweight sgt, nyusu pun main2 kena gak varietykan pemakanan dia... kalau tak buat 'berdebat' ngan ayah dia je kata kita cerewet sgt bg anak makan... sabo jerla.. nasib baik anak dara tu pun pandai memilih.. so, ada excuse tak bagi dia makan macam2 hehe...

rizza said...

nonie.hehehe
tak pe asal ko bagi yg berkhasiat..ko check dulu le pemakanan tu...bagus ke idak..kalau bagus n afifah pun tak de masalah k le...
...
tk pe jaga sekrg dari tak jaga makan ..hehehe