Tuesday, 11 August 2009

sapa suka COKLAT?

Coklat ?


hanya pertanyaan aje...

sapa suka makan Coklat, Kek Coklat, Biskut Coklat?


kalau ade masa sila la jawab ...boleh?

1. Kek Coklat kegemaran anda?

2. Kek Coklat jenis apa yang anda minat
[Brownies/Moist/Kering/Kukus/Cupcake/Muffin/ etc] ?

3. Biskut Coklat kegemaran anda?

4. Coklat bagaimana yang anda suka?

5. Dimana kah anda biasa membeli Kek Coklat kesukaan anda [termasuk Biskut/Coklat]?

6. Apakah mengenai Coklat yang anda suka [bab makan le... ].. (suka rasenye ke.. bentuk nye ke.. rekaan2 pada kek/biskut/coklat tu ke?.. atau suka kelainan ..)?

7. Berapa kah harga sebiji kek yang biase anda beli ?

8. Adakah anda hanya beli sebiji cupcake aje?

Terima kasih pada yang sudi....





25 comments:

Ms Lola said...

Aku suka coklat in bar :).
Sila buat research dan buat coklat ko sendiri :P

rizza said...

Mimie..
TQ.. yup ..memang aku akan buat coklat sendirik..one day...one day...

CY3.5 said...

1) kek coklat kegeraman? none in specific.
2) brownies / moists / kukus
3) er.. chipsmore?
4) bar.
5) none
6) aku suka coklat yg vochelle tu.. hehe..

tak tau le membantu ke idak ni..

rizza said...

yan... tq.. amat membantu ....

Marisa said...

aku suka coklat..... sangat suka...
aku suka coklat yg ada nuts.
nanti aku free aku buat soalan ko ye

::Umi Sufira:: said...

Saya suka semua jenis coklat yang asalkan nama dia coklat...tapi kalau tambah mint dah jadi tak suka...

Zety Zin said...

err susah nak jawab ni cik rizza. sebab saya suka makan apa saja yang coklat. huahuahua.

kalo choc bar mak suka dark chocolate. nyum.

Mynie said...

Saya memang hantu coklat! Sangat suka, tapi mengawal pengambilan, sebab jaga kesihatan dan jaga poket (kununnya la)

1. Moist.
2. Semua.
3. Choc cookies mcm famous amos.
4. Rich and sweet, but not too sweet.
5. Order dr family friend (home-based)
6. (tak tau nak jawab cmn)
7. RM30/kg (from said family friend in no 5) but ni mmg below market price lah. Market price I think 40-50.
8. Tak kot.

Jade said...

1. chocolate moist cake.. yummeh

2. suma di makan.. tiada pengecualian ;)

3. famous amos chocolate cookies.. boleh makan 100gm sekaligus ;p

4. x terlalu manis, tak pahit.. yg sedang2 ajer..n mesti ada kekacang..

5. beli @ renaissance hotel, malacca sebab dpt half price.. every b'day n raya.. tanpa miss..hahaah

6. emh.. next question please ;)

7. kalau kt renaisance itu just RM 40 je sbb dh dpt half price for 1 1/2kg cake

8. mana cukup.. mau kena beli sedozen.. ;p

sekian, jawapan survey dr saya ;p

rizza said...

Marisa... terima kasih... aku take note.."Nuts"

Roza... orait..semua coklat ko bedal.. aku pun tak suka mint..tq

Zety... semua ko bedal gak... ok le tu.. tqtq

Mynie.. terima kasih jawab semua tu...

Jade.. Terima kasih juga.... berguna utk saya..

CY3.5 said...

aaaaa.. macam mana aku bley lupa dengan famous amos? aku tarik balik yg chipsmore tu.. ngeee..

Mama Adib said...

saya suka coklat

semuanya suka, tp tak mau terlalu manis

mesti sesedap rasa d mulut muah muah muah

andraputri said...

along!!!
sy suke!!!!hehehe

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

sapa tak suka coklat mmg rugi antara nikmat dunia yg tuhan berikan...chewah...ayat...

i mmg suka coklat walaupun ada migraine.

kalau ada recipe bercoklat yg best2, jgn la segan2 nak share.

ummumishkah said...

ikut mood ah.. kdg suka kdg tak suka... hihihi

knv said...

iye nanti aku buat. tapi aku beli jarang tengok harga, camno? kahkahkahkah sori.. sori.. tak berniat den nak berbunyik angkuh disitu. cuma jarang jumpa yang aku suka. kalo suka aku beli je hahahah!

Mommy Lyna said...

1. Kek Coklat kegemaran anda?
--- apa saja kek coklat yg rasanya coklat dan berwarna coklat. yang saya suka ialah choc moist buatan makcik saya... wahh memang moist sangat uhh sedapnyaaaaa. kalo dia letak sebekas, tak sampai 5 minit dah habis.

2. Kek Coklat jenis apa yang anda minat
[Brownies/Moist/Kering/Kukus/Cupcake/Muffin/ etc] ?
--- moist, brownies, kukus

3. Biskut Coklat kegemaran anda?
-- choc fudge tp kenapa saya dah tak jumpa ia di kedai? cipsmore tak bercoklat sangat. lagi sedap biskut coklat jejari.

4. Coklat bagaimana yang anda suka?
--- apa saja jenis coklat yang rasanya coklat. saya suka KitKat, Twix (coklat+karamel kira coklat kan?), coklat yg ada isi di dalam. kalo coklat kosong saya suka Cadbury.

5. Dimana kah anda biasa membeli Kek Coklat kesukaan anda [termasuk Biskut/Coklat]?
--- dulu saya beli dengan sorang akak kat ofis. sedappppp sangat choc moist dia. lain2 memang saya tak beli la kek coklat ni. biskut2 beli supemaket jele.

6. Apakah mengenai Coklat yang anda suka [bab makan le... ].. (suka rasenye ke.. bentuk nye ke.. rekaan2 pada kek/biskut/coklat tu ke?.. atau suka kelainan ..)?
--- saya suka sbb rasanya mmg bercoklat.

7. Berapa kah harga sebiji kek yang biase anda beli ?
-- yg saya beli tu rm30 seketul

8. Adakah anda hanya beli sebiji cupcake aje?
-- tak penah belo cupcake.

mrs plain-june said...

saya hantu coklat! dgn sukacita saya akan jawab dgn tertib :)

1. kek coklat kegemaran saya ialah choc moist cake & chocolate cheese cake.

2. macam jawapan no.1 tp yg lain2 pun suka jugak!! esp kukus! aduh.. kecoq cek!!!

3. biskut? err.. hah! femes ames! chipsmore pun suka gak..

4. dark coklat! seketul2 mcm hersyey & cadbury pun suka!

5. beli coklat? kek: dr kawan or SR, coklat bar: kedai apek kat rumah, sekuk: cik abe bli kat femes ames kaunter.

6. saya beri perhatian pada rasanya. rupanya main peranan sgt kecil pada saya..

7. kek dr kawan: rm55, sr beli sepotong je: rm6.90

8. belum pernah lg beli sebijik cupcake je.. isk! mana cukup sebijik! saya sorang mau 5,6 ketul.. belum masuk anak2 lg..

pst: kat sini byk org bukak kelas coklat buat the reality is: they just teach how to 'temper' the chocolate!

rizza said...

Yan.. Famous Amos pun leh lupa hehe

Mama Adib.. manis2 kang kena pi jumpa doktor gigi..

AA.. ko semua nye suka

Mama Miya..sedap coklat ni kan..

Ummumishkah.. mood nak makan coklat ye...

Ana.. ko buat TAG tu ye

Lyna.. mekasih!!! bagus sekali ..

Mrs Plain-June..Terima kasih kerana menjawab dengan tertib... amat bermakna buat saya..kelas coklat ..hehhe tak pe.. saya dah belajar sendiri.. hehhe.. awak kat mana ni?

mrs plain-june said...

saya kat kolumpo :)

nadnye said...

sebab suka satu family semua suka coklat...

1. Kek Coklat kegemaran anda?
Yang sedap.. lembap.. tak berapa manis .. yang cantik dan unik

2. Kek Coklat jenis apa yang anda minat
moist/kukus/brownies/semua pun suka :)

3. Biskut Coklat kegemaran anda? famous amos...rasanya lain dari yang lain

4. Coklat bagaimana yang anda suka?
suka toblerone white..

5. Dimana kah anda biasa membeli Kek Coklat kesukaan anda ?

6. Apakah mengenai Coklat yang anda suka [bab makan le... ]..
Semua suka tapi jgn terlalu manis, suka kalau ada rasa crunhcy cam vochelle dan kalau makan macam Siti Nurhaliza.. Strawberry cicah coklat Sodapnya...

7. Berapa kah harga sebiji kek yang biase anda beli ?
RM40.00 ke RM70.00 (secret recipe)

8. Adakah anda hanya beli sebiji cupcake aje?
mana cukup satu...

rizza said...

Nadnye.. tq ye...cukup bermakna

tinie said...

1. Kek Coklat kegemaran anda?
--- kek coklat moist... yummy...

2. Kek Coklat jenis apa yang anda minat
[Brownies/Moist/Kering/Kukus/Cupcake/Muffin/ etc] ?
--- moist,kukus

3. Biskut Coklat kegemaran anda?
kurang gemar biskut coklat sebab tak moist.

4. Coklat bagaimana yang anda suka?
--- kit kat. coklat bar

5. Dimana kah anda biasa membeli Kek Coklat kesukaan anda [termasuk Biskut/Coklat]?
kek tu kadang2 buat yg kukus punyer... yg moist tu biasa beli.. biskut plak beli ajer sbb farah yg makan.. her favorite la chipsmore tu...

6. Apakah mengenai Coklat yang anda suka [bab makan le... ].. (suka rasenye ke.. bentuk nye ke.. rekaan2 pada kek/biskut/coklat tu ke?.. atau suka kelainan ..)?
--- saya suka rasanya...

7. Berapa kah harga sebiji kek yang biase anda beli ?
-- tsk ingatlah.. maybe RM30 kot..

8. Adakah anda hanya beli sebiji cupcake aje?
-- tak penah beli lg cupcake. cuma makan yg free ajer..

raggedyanne said...

nak jawab gak boleh dak altho dah tertinggal keretapi?

1)kek coklat yg my mom buat & aunty aishah buat (mom's old friend)
2)paling minat moist choc cake (but not too moist or oily)
3)oreo's kot?
4)bittersweet choc, by vochelle or van houten, tp rasanya dah takde kot skarang. cari punya cari x jumpa pun?
5)i don't trust bakery punya choc cake, except for SR
6) coklat, of coz the sinful taste!
7) jarang beli whole cake, selalu beli pun sepotong je, tak pun buat sendiri lagi jimat
8) tak pernah beli cupcake, buat sendirik ler...

rizza buat research apa ni...?

rizza said...

thanks semua kerana buat tag ni..

anne, saya tgh buat market suervey - research bab coklat [kek dan seangkatannya]....