Wednesday, 6 May 2009

koleksi buku.....lagi?

aku juga berpeluang menambahkan koleksi buku aku..

ni le 2 buku baru dibeli..

Planet Cake

Frozen Desserts




semoga aku juga berjaya seperti penulis buku "Planet Cake"

ni website nye kalau sesiapa berminat nak tgk

aku tak berpeluang nak hadirkan diri di mana2 kelas deco disini

kerana tempat kami tinggal bukan di bandar besar..

maka dengan buku dan video dari youtube le aku belajar

pening jugak nak dapatkan gambaran kan..

aku cuba apa yg termampu...

Insya'allah aku akan terus berusaha demi cita2
untuk menjadik pakar dalam baking
terutama "cake decorating"...



Frozen Desserts... apa lagi buat ais krim la

aku pernah mencuba dulu2 masa remaja2...

aku yakin aku juga boleh buat Ais Krim seperti Walls
[yg seangkatan dengan nya ..jenis berkrim]

dan menjaga Halal kandungan nya..

Insya'allah







antara koleksi buku kek yang menjadi panduan aku disini

aku pun study gak.. hehe study ikut suka aku

SAHM

[Study At Home Mom]

selain dok study macam mana nak ajar Hassan...

ni le keje aku...




p/s: seronok tgk kawan2 dok pulun beli buku kat pesta buku.....







4 comments:

ummumishkah said...

wah buku pasal cake!! Menarik tu... :)

Cahaya Rumahku said...

sonoknye kak rizza buat kek... rajin tui.. teringin gak nak merasa air tangan kek sendiri.. :)

Sayang.Ibu said...

go kak rizza..go!!! semoga menjadi baker yang terkenal...:)

rizza said...

ummumishkah..
yeah ..buku cake

baiti... buat jgn tak buat kek sendiri..

cikgu intan... amin..