Monday, 18 May 2009

Award dari KNV & Cik Yan...



Award diberi oleh Ana @ KNV & Cik Yan

Terima kasih byk2...

Apa yg 'Amazing' nye blog aku ni ye????


Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie

Ana

1. Seorg yg sangat bermotivasi
2. Mempunyai 4org anak yg comel2 belaka
3. Tengah berusaha utk menjadik seperti "Demi Moore"
4. Seorg yg ramah...walaupun belum pernah bersua
5. Amat di senangi oleh rakan2 Blog ...


Cik Yan

1. Seorg yg sedang mengandung anak no 4
2. Seorg yg ala2 ayu n pemalu (berdasarkan komen2 kawan)
3. Semoga ko dapat anak perempuan seperti yg diidamkan
4. Amat popular di Blog
5. Ko tunggu je la aku balik Msia nanti... aku buat kek cokelat... (sila cari aku tau)


Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya:

1. SAHM (Study At Home Mom) buat masa ni
2. WAHM (Working AT Home Mom) ..bila dah balik Msia nanti
3. saya masih perlu belajar men'deco' kek & cookies
4. saya amat suka 'baking' 
5. saya tidak pandai masak kueh Tradisional Melayu 
6. saya suka beli byk buku kek dan buat kajian (bandingkan resepi2 antara buku2 tu)
7. saya dan anak saya memang 'kaki jalan'... (kuat berjalan kaki...hehhehe)
8. saya tak tahan belajar lama2..... saya tidak bijak.. sebab tu la saya tak sambung belajar seperti cik abg saya...
9. saya suka buat apa yg saya rasa saya minat... dan saya akan bertahan berjam-jam lama nye..(buat kek / pizza seharian pun tahan)
10. saya sayang keluarga saya... saya nak balik Msia.. tak nak dok obesi lama2... tanah air saya di Malaysia....  saya bangga jadi warganegara Malaysia.. 


Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan describe ttg mereka:

1. Mimielola
mama kepada Sophia, pelbagai cerita yg menbuat aku tersenyum bila membaca coretan di blog nya dan juga pelbagai kisah suka duka yg byk dikongsi..

2. Lyna 
ibu kepada Hafiy & Fahry... dari dok Miri dah pindah balik semenanjung.. sungguh tabah dalam mengharungi dugaan dan cabaran hidup

3. Erna
mommy kepada 2D (Damia & Danish).... sedang gigih bekerja..setelah berpindah semula di Shah Alam.. 

4. MekTwin 
mak kepada Twin (Umair & Uqail)... pengasas tudung DIY.... sungguh kreatif dan rajin buat bisnes dia ni..

5. Maya
mama kepada Danial & Airell ..berada di johor... bekerje dan membantu cik abg nye dalam dunia photography

6. Mama Adib
mama kepada Adib.. bakal melahirkan anak no 2... (baby dalam perut siap lambai2 lagi )

7. Valli
mama kepada Ashva & Hervin... satu2 nye rakan blogger yang bukan Melayu.. sungguh istemewa... thanks Valli 

8. Mala
mama kepada Uwais & Ameenah... sibuk dengan aktiviti harian sendirian...berjauhan dengan cik abg dia

9. Madam Za
mommi kepada Danial, Alia & ????....  businesswoman yg berjaya....

10. Raihan (mak Alesha& Azhad)
mama kepada Alesha & Azhad... tengah pening dengan nyanyian rap Alesha setiap pagi..

ok kawan2 sekalian.. sila la amik award ni.. kalau dah ade tak yah amik lagi..

p/s:sesiapa rasa macam pernah nampak di 'tag'oleh saya di entry sebelum nye ..
sila tengok di sini

Terima kasih semua...




5 comments:

knv said...

cuba betulkan fakta rawak aku yang no. 1 tu!

aku sekarang sudah de-motivated tau!

:P

mekasih sebab buat!

rizza said...

ana,,, ok le tu.. sat gi ko motivated balik hehhe

madamoiselleczar said...

hiks....later2 mak buat na....tgh mood malas nih..ngehehe :p

ibu_uwais_ameenah said...

kena tag?? nnt sy siapkan yer!

mommyashvin said...

thank you so much rizza! altho my blog not so amazing.
My first ever award tau! sayang kat you!