Tuesday, 10 March 2009

tutorial utk buat "signature" hasil ajaran Mimielola

Mula-mula.. pi kat sini

sila klik (ikut satu persatu)

- "Click Here To Start"

- "Create Signature"

- "Using the signature creation wizard"

- tulis la nama anda di "Name", kemudian tekan "Next"

- pilih la apa yg anda suka... "Font", kemudian tekan "Next"

- pilih la apa sahaja saiz yg anda ingin kan ...."Size", tekan "Next"

- pilih warna kesukaan anda... "Color", tekan "Next"

- pilih la kecondongan ... "Slope", tekan "Next"

- kilik di situ ... > "Want to use this signature?"

- klik > "Generate HTML Code"

- klik > "Generate a code for my handwritten signature"

- Salin code tersebut dan tampal di blog anda (Copy & Paste)

- di blog anda
klik di : setting
kemudian : formating
paste code di : post templete
& save

selesai...


(sila jarakkan signature tu bila membuat entry baru)

p/s: maaf kan BM aku yg kurang berkesan..




10 comments:

kakyong said...

salam..

terima kasih berkongsi.. signature yg ini lebih cantik.. nak buat jugak lah... hihi..

Jade said...

tqvm 4 d info...
akhirnya berjaya buat signature :P

mommy said...

salam. thanks for this info. skrg dh tau. TQVM

umIE a.k.a saLMi said...

thnkx utk tutorial..bjaya jgk akhirnya...:)

Memey Anuar said...

thanx!! saya pon buat dah tutorial tu :D

nelcyndana said...

tq for the info... kalu ada yg jawi pun best gak kan...

suhainini said...

Nak tanya, kenapa signature saya ada box? Tau tak cara nak hilangkan box..Tq:)

saudah said...

thanks rizza, dapat jugak buat

nadnye said...

thanks .. dah dapat buat..

ARIFFDA said...

saya telah menerima ilmu utk membuat signature..tq bebayk & kalau tak keberatan, saya nak change link ngan akak...