Saturday, 14 March 2009

Suku sakat se"blog".. Award

The Blogger Sisters

The rules:
*Place the award logo on your blog.
*Nominate 10 other blogs which show "Attitude and/or Gratitude"
*Link to the nominees on your blog post.
*Comment on their blog that you have nominated them.
*Share the love and link to the person who nominated you.


Aku terima Award dari Cik Fid (CR) & Cik Mimielola (ML)

Maka aku dengan gembira memberi Award ni pada adik beradik suku sakat se'blog' aku.. (yg sering membuat kunjungan ke blog ni dan aku membuat kunjungan balas juga serta ade yang ber"chat" sampai tak ingat donia...hahhah heheh)

aku kena bagi 20 la kan..

1. CR - aku kenal kat SI.. dan sah2 le penyokong tegar SUSUIBU...byk bantu aku bab blog.. org yg pertama ajar aku blogging hehhe....rakan chat paling mengong semengong aku hehheh ...dah pernah jumpa... cute2 je org nye...

2. ML - aku kenal melalui SI.. dan menjadi rakan chat serta selalu memberi tunjuk ajar bila aku blur 2bab blog2 ni... lum jumpa lagik...apa lagik????

3. Madam Za (MZ) - kawan sekolah aku yg aku dah sgt le kenal ....hehhehhe ... kalau tak dia dok pujuk aku aktif SI ..sah2 aku tak kenal yg lain semua ni....hehhe TQ beb!!

4. KN - oooo org yg aku pernah dengar suara nye aje.... suka memberi motovasi diri (blog dia la)... aku tak jumpa ko lagi... takat QUT je aku jumpa pehal.. (kenalan dari SI)

5. E - WAHM dah jadik WM... dan aku admire dia nye bisnes brownies dia... aku nak wat gitu gak.. inspirasi... dah jumpa di Brisbane..memang comel2... (kenalan melalui blog kot...& kenalan dari SI juga)

6. CY - blogger tegar.. suka baca cerita2 nye... nak gak tengok cam ne org nye secara alam nyata.. kan CY? ... ade 3 anak teruna.... (kenalan dari SI)

7. MT - setakat pi kedai dia je.. tuannye tak de ..pi salon....... dah mengembangkan bisnes nye kepada Tudung2 DIY.. caya la .. (kenalan dari SI)

8. Raihan (mak Alesha) - mak cik yg kejap ade..kejap tak de.. BZ gile..mengalalah kan PM... ade la chat bila dia tak BZ.. (kenalan dari SI)

9. Raihan (mama Ammar) - kenal melalui SI juga seperti kawan2 lain (kecuali MZ)... lum jumpa lagik.....

10. Sya (mama Dhea) - aku suka baca cite anak nye Dhea.. misteri nusantara dia.. hehhe (kenalan dari SI)

11. Farha (mama225) - rakan SI juga... dah pindah balik negeri asal dia..

12. Maya - aku berminat akan hasil fotografi dia..... cantik... (kenalan dari SI)

13. Marisa - kenal di SI juga... aku pun suka baca celoteh anak2 nye..

14. Lyna - ni kira junior antara rakan SI (dalam senarai ni la)... dah jadik WAHM kan??? hehe

15. Echa - rakan SI ... sama nama anak nye dengan (K).. (kenalan dari SI)

16. Kuireena (K) - kenalan dari SI yg dah pi UK...

17. Nor (jepun mari) - ni aku tak ingat cam ne kenal.. tapi seorg ibu yg buat HS di Jepun hehehhe...

18. Madam CEO - rakan chatting.. bila dia tak BZ... (kenalan dari SI)

19. Hana - SAHM yg aku kenal ....sebab dia nak pi GC..(hehhe bagi tips je)

20. Sara - yg aku kenali melalui SI juga.... selalu chat..(kenalan dari SI)

dan aku lebihkan satu...

21. Mrs Noba - aku baru berkenalan dgn blog nye..yg best gak.. (kenal dari bloghopping)

Kebykkan nye aku kenal di satu forum ketika dulu menjadik havoc... dek kerana kami2 yg kengkadang mem"fire" sesukati dan meng"off" topik.. hehheh

ni antara nye la... yg dah lama kenal..... aku rasa aku suka kawan ngan korang.. (kebykkan nye dah kenal lama kan.. sejak anak2 kecik yg masih menyusu..hingga la ni yg dah pi kindy dah semua kan...dan bijak2 semua...)

ok.. ye.. semua...terima la Award dari aku... yg tak seberapa ni....



11 comments:

Mrs Noba said...

terima kasih...
aku pun kenal blog ko dari blog hopping jugak :)

Marisa said...

ma kacih la ye cii rizza.... hehehe....aku rasa aku kenal ko masa thn 2005 lg.. tak pun awal thn 2006.... mana lg kat SI la.... masa tu aku tak tau pun ko ada blog... selalu dok bukak FP ko je

farah225 said...

tima kasih kak rizza:)
yer kita kenal dlm thn 2005 dn kebanyakannya 2006.pastu masing2 dok giler FP.masing2 dok sbok tayang anak kat FP.hahahah.pastu bersambung kat blog.sebab korang jugaklah blog aku tu wujud.heheheeh

nelcyndana said...

rizza,

ko ngan fid mmg 'taiko' SI dulu.. ahaks... (jgn marah nnti kena jual). ramai otai dh x nmpak kat SI, maybe bak kata shiha, dh smpai threshold...

mamaDhea said...

rizza,
terima kasih daun keladi..

farah,
FP aku skrg ni ntah kemana.. hahaha..

arina said...

rizza,
thanks a lot bebeh!
aku kenal hang kat SI. actually kena mekasih gak kat mamakamariah buat SI maka aku pun kenal hang dan ramei yang lain hahahah..

anyway aku dah bagi hang separuh rm50!

all the best!

Yan said...

Za,
thank you!! aku kenal kau pun kat SI.. tp sejak bila, aku kurang pasti..

btw, kau still contact mama ampang ek? how is she? i missed her terribly!

pinkytoe said...

oiii aku ada la...tapi memang la aku bz. abisnya time tak bz asyik blog hopping korang nyer blog. mana ada masa nak buat benda lain..hahah

mommyashvin said...

bab meng"off topic tu tahan! memang havoc! especially when za is there! unforgettable moments and friends!

NeroEcha said...

Thanks za msk kan dlm senarai n bg award tu..muahmuahmuah...kalau SI takde tak kenal ler kita kan

Anonymous said...

Madam Baker,

Adoi laaa...I missed the flights laaa...tak dapat lah pergi amik Award. Hehehe...

Apapun, terima kasih berjuta-juta lemon kerana Award ini. Tersangat lah terharu...hehehe...

Actually, I pun tak ingat bila kita become close.

Yang tentunya, syiok abis klu berchatting dgn Rizza yang terpaksa ikut tahap ke-bz-an ku.

Madam CEO

p/s Yan, cek ada laaa...cuma cek busy...almaklumlah, anak dah masuk sekolah rendah. Nanti hang anak dah masuk sekolah rendah, hang tau lah.