Friday, 21 November 2008

dah besar....

bila baca kisah akif di blog fid ... tajuk ni lee

tergelak2 aku.. teringat gelagat Hassan la... macam2 celoteh derang ye

le ni dia dah tak menyusu lagi... kadang2 saja2 je aku tanya dia...

Umi : "Hassan nak susu ke?"
(sebelum tido... sambil baring2 tu..)

Hassan : "Tak nak.."

Umi : "Kenapa Hassan tak nak minum susu umi lagi?"

Hassan : "Tak nak.. Hassan dah besar ..."

Umi : "Abis tu Hassan nak minum apa?"

Hassan : "Hassan nak minum air masak aje.."

Umi : "Hassan tak nak minum susu dairy farmers ke?"
(dairy farmers tu brand fresh milk sini la)

Hassan : "Air masak aje.."

Umi : "Nanti Hassan kejut Umi ye kalau nak minum air masak..."

Hassan : "Ok, nanti Hassan kejut Umi bila Hassan nak minum air masak.."

tu le dia Hassan.....

ye le mengaku dah besar... bila tiba mood mengada2 tu... dia kata dia baby.. sambil merangkak2... menyebut "baby..baby.." hehhe (dia main bantai je sebut..konon2 baby sebut cam tu le..).. sibuk kata dia baby....hehheh ...

7 comments:

mrs noba said...

anak saya yg eldest tu cukup geram kalo saya panggil dia baby!
"Panggil aniq abang..aniq bukan baby!"
wah.kena sedass!

mimielola said...

So, dah tak minum SI lg dah Hassan?

Fid said...

anak aku mmg ngaku dia baby
aku pun panggil dia baby hahaa

masyitah said...

Anak saya yang sulung dulu tak suka orang panggil dia baby.sekarag sejak dpat adik,wah dia pulak jealous lebih.dia nak dipanggil baby.pulak dah.

Mrs. H said...

sis riza, saya suka usik adam nak bagi nenen.. pastu dia buat2 malu n cakap.. adam dah besar la.. minum susu coklat je.. buat muka tersipu2 tak tahan tu.. hehehe

ismahani@ibu said...

dh besar dah la...blh panggil abang pas ni..hehehe... meh la ke blog sy amik award...muahhhh

rizza said...

mrs noba... heehhe kan dah kena..

mimi.. yup dah grad SI dah sejak lepas raya ari tu... (ade entry sebelun ni aku cerita)

fid.. baby acif ye..

masyitah... hehhe macam2 ye... dia pun still baby gak tu hehhe

Mrs H...ala2 comel nye dengar..

Ismahani... Tq for the award.. hehe saya combine kan ngan entry award sebelum ni ye..
ooo nak panggil abg saja tak le.. kena panggil Abang Hassan...hehhe