Sunday, 5 October 2008

Cerita Raya...

Raya 1 (1 Oktober 2008)

seperti biase, solat raya di Islamic Centre USQ

seperti tahun2 sebelumnye.. kami student Malaysia yg beberapa kerat je (termasuk student Indonesia yg juga beberapa kerat aje) akan ke rumah Kak Zai & Abg Yahya (penduduk tetap disini...) pada pagi raya..... makan nasi impit, kuah kacang, sambal jawa & ayam masak kicap serta kuah lodeh... yummy!!!..

petang pula kami dijemput pula oleh student bujang lelaki (Meor & Mail)... kerumah mereka....
mereka masak nasi lemak, nasi impit serta rendang ayam... budak2 bujang yg belajar masak... boleh tahan jugak.... seperti kata Meor... malam tu baru derang dok carik resepi kat mesra.net.. hehhe

apa juadah kat umah kami??? hehheh tak masak apa2 la selain kek yg aku buat utk dibawa ke Islamic Centre pagi tu..
petang selepas balik dari rumah budak2 bujang tu... baru le aku menguli tepung... hehe apa lagi...
"Raya Pizza" la... hahhah....

Raya 2 (2 Oktober 2008)

tengah hari ..kami dijemput pula ...keluarga Nik...
makan sate... kueh2 raya.....

Raya 3 (3 Oktober 2008)

lepak2 di rumah je....

Raya 4 (4 Oktober 2008)

student2 Malaysia yg beberapa kerat ni... nak lepak2 sambil2 makan2.... ala2 piknik @ potluck...
aku masak je Mee Goreng... dan pelbagai makanan lain di bawa oleh kawan2 ..ade Nasi Goreng, Bihun Goreng, Pasta, Kek, Biskut Raya, Agar-agar, dan apa2 la yg boleh di makan..

Raya 5 (5 Oktober 2008)

sat gi baru nak pi...

Islamic Centre buat BBQ... harap2 bukan le kambing semata..tahun lepas kambing aje... jenuh leee.. (sebab ramai komuniti Muslim sini dari Bangladesh n Arab yg mana makanan kebesaran mereka adalah KAMBING...)

orait... tu je le...

gambar2 aku lum download dlm fotopages lagi.. tunggguuu!!

1 comment:

mimielola said...

Cik, cik pi melancong ka, balik Mesia ka? Senyaaap sajo?