Thursday, 4 September 2008

sabar...sabar...

aku ari ni tensen... dok buat kek... siap2 coating...1st layer... anak aku ni sebuk je kacau... sampai aku wat tak jadik.... angin2... dia saje je .....nak tu le nak ni le.... usik brg aku (brg wat kek lee)...
selalu nye ok je tak kacau sgt la... ari ni mencabar betul tahap puasa aku ....
aku kena siap kan kek ..ade kawan aku order (1st time le org order ni..selalu nye aku wat main2 je utk makan sendiri je..)...

anak aku ni lak... sibuk .."nak kek..".. "nak kek tu.."
aku pun bagi la kek yg lain (aku dah buat sebelum ni n dah potong2...).... boleh dia tak mau...
dia nak kek yg aku tgh buat tu.... siap cakap "Hassan tak nak kek ni..Hassan nak kek tu...."
(amboi manyak cantik.... )
uwaaa... umi nye la nak nangis.... dengan keadaan aku mengawal hassan dari dok usik brg aku..mulut bising bebel kat dia... last2 kek aku tak jadik..... kemas2 brg ...dah...simpan semua... mlm kang la aku kena buat semula.... terus aku masak lauk utk berbuka pose.....sabar2....sabarrr..

Hassan kena la marah ......nangis2 la Hassan... yo yo je dia ni...
lepas tu di'lecture' dek bapak dia ....
Bapak : "Hassan tak boleh kacau umi tgh buat kek tu.... tu org lain punya kek..dia dah order..."
Hassan : "Tak nak bagi org lain..... Hassan punya kek tu..." sambil nangis2

bukan dia makan sgt pun..saje je... bagi dia semua kek umi buat adalah kek dia ...terutama kek coklat la..kek lain dia tak heran....

udah ...abih tu cam ne la umi nye nak wat bisnes kek ni.. semua kek dia punya.... uwaaaa....

pening2.. ni tgh rehat2 sat gi mlm2 aku kena la buat kek2 tu... esok nak delivery... biar dia tido dulu la...baru aku nak men'deco' kek2 tu..

ni le cabaran bila anak dah beso ni... semua nye dia punya ...... hehhehhe

5 comments:

Mox said...
This comment has been removed by the author.
raihan said...

wahhhh....ada org order kek tu...

Fid said...

aku baca aku asyik gelak ja entry ko nih za oooii...

aku dpt bayangkan mcm mn hassan dok ngaku kek tu dia punya ngan muka umi dok menidakkannnya hahahaaa

kahkahkahkah...sorry aku gelak...

akukan...kalau brg2 aku aku tulis nama aku

mcm dok asrama...brg dia tulis nama dia tapiiiiiiiiiiiiiii

segala buku tulis...dia ngaku dia punya juga! sampai daddy dia merajuk
baik punya note book member buat catitan dia pi ngaku dia punya...pi guling2 suruh aku melukis dlm buku tu!
pd hal buku lain bersepah

Yan said...

mmg la gitu kaedahnya.. kah kah kah.. la ni yg buat perangai lagu tu, Amir la.. mainan adik, dia punya.. padahal dia punya ada beli jugak.. makin besar, makin ketegaq! (aku tak reti nak sebut ni.. tulis bley la.. kah kah kah)

psst.. nanti amik gamba sket kek tu..

rizza said...

fid n yan.. tu le dia semua nak tulis nama dia...hak dia konon la..hehhe