Thursday, 25 September 2008

botol ni salah....

Hassan kan suka main botol2 air... dia buat main la ..baca la apa tulisan2 kat botol2 tu.... apa2 aje la aktiviti ngan botol2 tu..
satu hari tu dia cakap botol ni salah...

Hassan : "Botol ni salah.."
Bapak : "Apa yg salah ?"
Hassan : "2 litres bukan 2 litre..." "Salah ni.."

Bapak dia pun tengok la apa la yg dia bebel2 kata botol tu salah...

Hassan : "Bapak..tgk ni botol ni salah tulis..."
sambil tunjukkan botol2 tu...

rupa-rupa nye.... dia perhatikan tulisan pada botol2 tu...
dia tau kalau 1 botol seberat 1 liter dalam english disebut "1 Litre" dan botol seberat 2 liter dalam english tu "2 Litres".....
tetapi botol2 yg dia belek ari tu... ade satu yg tertulis "2 litre" utk botol seberat 2 liter...yg sepatutnye la "2 litres" betul kan?

tu le kisah nye.... abih semua botol2 dia baca betul tak ....
siap boleh tau ade yg salah cetak tu..hehheh kami pun tak perasan lah.... dia la yg seharian membelek botol2 semua tu....

Hassan..Hassan....

7 comments:

NUR said...

heheh..bley jd qc engineer gitu..menda kecik pun dia particular..

selamat hari raya rizza. maaf zahir batin..kt sana raya hari ape?sama ke cam malaysia?

rizza said...

hi nur..

hehheh memang detail mamt kecik nie... (mentang2 la umi dia bekas QA engineer..hehhe)

sini tunggu le anak bulan kelihatan... mungkin sama kot..

Ms Lola said...

Ya, boleh jadi QC. Sgt detail anak ko ni. Observant. Bagus2

ismahani@ibu said...

salam rizza @ ibu hassan
saya suka la baca blog awak. nnt sy add blog awak ye..

misah said...

hassan kalu jadi QA engineer mesti operator tension, sbb leh nampak kesalahan yg rumit..heheheh

arina said...

hassan jadi dokto ye.. jgn jgn engineer..!

hahahahah! aku menghasut budak 3 tahun!

rizza said...

mimi , misah n ana....
Jgn harap la aku nak bagi anak aku jadik engineer ..hahhaha

ismahani @ ibu..
selamat dtg ke blog saya ni..terima kasih... sudi baca blog yg tak seberapa ni