Friday, 13 June 2008

Hassan & Flag...

Ni le rupa budak yg suka ngan "Flag"..... mana2 je dia dok pegang "Flag" tu...


di Kg. Bagan Datok, Perak...



rumah Mak Tok di Bangi, Selangor...


dalam kereta...




depan pintu..bergambar dengan Kakak Aleeya..sambil pegang "Flag"

Masa pergi Bangkok ..puas nak cari Bendera Thailand...masuk Mall keluar Mall..tak jumpa..hampir2 putus asa je...nasib baik ade satu kedai tu kami ternampak ade bendera thai di tuk-tuk..tanya la...ade pun dia jual ....dpt la belikan satu....

Flag/Bendera yg dah ade dlm koleksi..ada macam2 saiz & macam2 jenis kainnya..

1. Bendera Malaysia (Besar, Sedang, Kecil, Paling Kecil....) - sedara2 yg bagi..

2. Bendera Canada (Besar) - kawan dari Canada bagi..

3. Bendera Australia (Besar & Sedang & paling paling kecik) - beli lee...

4. Bendera Thailand (Kecil) - beli masa gi Bangkok

5. Bendera Spain (Kecil) - atuk belikan masa gi Madrid

6. Bendera Negeri Selangor (Besar & Kecil)... - satu beli & satu lagi sedara aku le yg bagi..

7. Bendera Pakistan (ni kena tuntut ngan Auntie Anamiraa.... hehheh)

8. Bendera Jepun (ni dah minta Auntie CT kat Jepun belikan....)

9. Bendera Negeri Terengganu (Auntie Erna kata nak carikkan ...heheh)

10. Bendera Negeri Pahang (Auntie Nur boleh belikan dulu utk Hassan..)

[next entry aku letakkan gambar koleksi "flag" Hassan..]

## sesapa ade info ....kat mana boleh beli bendera negeri2 kat Msia (nama kedai lee)....sila la bagitau...

[musykil aku kat nama kedai2 yg jual bendera negeri2 ye..balik bagan datok..awat tak jumpa kedai jual bendera perak...... tu pun gi batang berjuntai.. dpt le bendera selangor je...]

kot2 ade sesapa nak pi ronda obesi ke inside msia ke...habaq mai ye...kot2 le leh kirim flag ..kalau terjumpa la ye..... anyway..TQ ..

*** tu le mainan dia..... dia suka..asalkan dia gembira..

12 comments:

Hana said...

salam kak rizza
x tahu pun akak balik Malaysia..x ckp pun,kalau tak teringin juga nak jumpa.. rumah dkt je kat bangi ni..x per la, x ada rezeki nak jumpa skrg..insyaAllah next time..

Erna said...

nnt aunty carik bendera terengganu eh.. tu kampung hassan gak.. mama jer tak bawak balik kampung haritu..kalau tak bleh hassan jumpa kak damia semula.. :P

anamiraa said...

za! sorry bebanyak weh! sebenarnya laki aku ada beli untuk hassan flag pakistan. TAPI AKU LUPA MANA AKU LETAAKKKK!!!

haru kan? ni aku tengah dok mencari kat mana aku simpan benda alah tu.

bila dah jumpa sok aku mesti bagi kat hassan ok..

sorry hassan, auntie ala2 nenek dah ni..!

NUR said...

alamakkk...balik m'sia ker..mesti best wat flag collection!dulu2 wat stamp collection jerk, x t'pk nk wat flag plak..kreatip betui...

lain kali kalu balik m'sia singgah kuantan yerk..nanti auntie kasik bendera pahang lak..ihiks...

rizza said...

hana...sorry le memang balik tak bagitau pun...lagi pun tak lekat kat umah pun..ade urusan2..hehe lain kali ye kita jumpa..tak pun hana nak dtg Toowoomba..sila la kerumah kami...

erna....nak wat cam ne...balik pun kejap je..kalau lama..sah2 le kena gak pi tganu tu....
wei..lupa lak nak kirim ko..ari tu kan SUKMA kat tganu kan..mesti berlambak flag2...

ana...tq ana...tak pe la bile ko jumpa ko simpan le..tahun depan aku balik msia..aku pi tuntut kat ko..boleh????
hehhe auntie ana BZ tu....

nur..
tu pun sebab hassan minat flag..carik2 kan gak utk dia buat koleksi...
insya'allah..kalau kami ke pahang leh le jumpa....leh le auntie nur belikan flag pahang...tq..

Marisa said...

wah... banyaknya collection flag dia....

mamadanish said...

Ada bakat jadi PM ni..
Ini la yang kita mau..mula2 cinta FLAG..nanti2 cintakan negara..leh jadi PM yang bijaksana:)
Amiiinnnn...

Cepat la sikit besaq hassan oooiii..leh jadi PM..:)

rizza said...

marisa...koleksi sikit2 je..

mamadanish..kecik lagi..tak layak jadik PM hehhehh

chilun @ cik pau @ bibimie said...

bila lagi mau balik? raya thn nih pun kat sana ker?

deep said...

Kg kat Bagan Datoh ekk? Kita pun sana gak.. Dekat2 ngan umah Dato Zahid.

kuireena said...

Nanti auntie tolong carikkan bendera N.Sembilan & negeri Sabah, kalau sempatla. Kalau tak sempat, then nanti lepas bulan sembilan nanti auntie kirim bendera Union Jack je ok?

rizza said...

kuireena... tqvm..kalau auntie dpt belikan utk hassan bendera2 tu..hehehe hassan lum ade koleksi tu ..tqvm....
wei..ko pi holiday ke UK ???syiokkkk