Monday, 5 May 2008

Mari Belajar Bersama Hassan...

Mari Belajar Melukis "Periodic Table" Bersama Hassan...




H 1, Li 3, Be 4, B 5, C 6, N 7, He 2, O 8, F 9, Ne 10

sesuatu permainan baru dia... meneka atomic number & symbol dlm periodic table...

Sama tak??? Ade rupa bentuk ???


## nur.. nak link periodic table ke? info apa??
link >> periodic table

[ Periodic Table taken from Mr Google... TQ]

10 comments:

Marisa said...

mak aihh....den pun kalah kalau cam ni

MommyAshva said...

ya! mommyashva pun surrender okay! syabas 'bhetha'!!!

Mommy Hafiy said...

erkk..den grad bidang chem tau tp hampeh tak ingat langsung..dlm erti kata lain tak hapal la tuh..ingat time periksa ajer..huhu..bagus hassan chem nih menarik sebenarnya..

misazlissa said...

hassan leh jadi future chemist ni..anyway congrate hassan sbb leh buat periodic table..

misazlissa said...

rizza, ada YM id tak??? YM id saya: misahmy
p/s: nak tanya sikit pasal how u teach ur son..cam interesting je...

rizza said...

marisa, mommyashva..
tu just a game je utk dia.."game teka2 je.." sebab dia suka main teka2..hehheh boleh le sikit2 ajar benda fakta ..

mommy hafiy.... hehhe ok le awak grad chem..za lagi le..chemis fail..hehhe saja2 je ajar..

misazlissa...hehhe lum lagi tu...tak de la jadik future chemist...ajar suka2 ...apa dia minat je...

Erna said...

hoho... aku benda alah ni la yang aku tak hafal! hahaha selamba rock pi amik SPM tak hafal table ni. Puas tutor aku suh hafal kata nanti bleh bantu ke apa ntah..mujur lulus chemistry aku haha

Monster Mom said...

This might be out of the topic.
Saya dpt farewell present dr kekawan di OZ when my family n I were there last year and unfortunately it was made from fine bone china. I googled it n found your blog.
Now I don't know what to do with it. Takkan nak guna but then again sayang pulak nak buang cos it's Maxwell n Williams.... for now just simpan dlm kotak ja la...
Salam for Monstermom.

NUR said...

heheh...bravo..Hassan mmg a genius in making..bley tak u share the link mane u dpt these good info?

kalu gini auntie pun kalah dgn hassanlaa..dolu2 ingat 1st column tu " Hai Liza nak kawin rubella cucuk first.."heheh!!(ni kes payah sgt nk ingat mase sekolah dulu..:P)

rizza said...

erna.. ok le ko lulus..hehheh dari aku ni...

monster mom,
brand Maxwell n Williams ni ade macam2 dan diperbuat dari macam2... memang ade yg dari "fine china bone" tu... brg2 gitu memang kena tgk betul2...diperbuat dari apa... ade gak yg tak dibuat dari "fine china bone" ....dari porselin n melamin..(betul ke ejaan,..abaikan)...
nak wat cam ne... simpan je la..tak pun bagi kat org lain yg leh guna ... sini memang byk brand tu...

nur..lawak le ko nye "cerita hafal tu"