Friday, 4 January 2008

3 tempat berbeza...

Around the World......


Malaysia - negara ku....letaknya di kawasan Khatulistiwa (Equator)

Latitude: 3° 08' North
Longitude: 101° 42' East

Canada - negara yang berada di utara Bumi berdekatan dengan Kutub Utara (Artic)

Latitude: 49° 53' North
Longitude: 97° 10' West

Australia - negara yang berada di selatan Bumi (Oceania) berdekatan dengan Kutub Selatan (Antarctica) [tak le dekat pun..]

Latitude: 27° 35' South
Longitude: 151° 54' East

***************************

Pada waktu ni.. (Hari, Tarikh, Masa, Suhu/Temperature, Musim)

1. Kuala Lumpur, Malaysia
  • Jumaat
  • 4 Januari 2008
  • 8.25 PM
  • 24 °C
  • Musim Hujan & Panas....
  • Kuala Lumpur has a year-round equatorial climate which is warm and sunny, along with plentiful rainfall, especially during the southwest monsoon from September to April
2. Winnipeg, Manitoba, Canada
3. Toowoomba, Queensland, Australia
  • Jumaat
  • 4 Januari 2008
  • 10.25 PM
  • 21 °C
  • 4 Musim - Sekarang ni Musim Panas (Summer)
  • Daily maximum temperatures in Toowoomba average 27 °C (81 °F) in summer and 16 °C (61 °F) in winter.

***************************

## Walaupun pernah pergi..tapi aku tak ingat apa pun..kecik sgt masa tu...(usia aku dari 5 bulan hingga 1 tahun kot..lupa lee 32 tahun yg dulu)

London, England, United Kingdom
  • Jumaat
  • 4 Januari 2008
  • 12.25 PM
  • 8 °C
## Tempat Hubby ku belajar dulu2 lee (aku tak pernah pegi pun...)

Sacramento, California, United States
  • Jumaat
  • 4 Januari 2008
  • 4.25 AM
  • 12 °C
Sekadar Kongsi Ilmu Alam....

6 comments:

sitilina said...

bestnya bole tour around the globe kat sini :D

akak, berbaloi x kalo bli poster atlas yg besar tu utk anak kecit?

rizza said...

siti..
berbalaoi laa...Hassan ade satu poster "World Map & Flag"...
tu yg dia hari2 tgk.....
kalau siti nak dedahkan baby di usia muda lagi bagus...atleast dia leh nampak warna-warni flag dan juga bentuk2 benua2 di muka bumi...

(tapi jgn frust kalau baby tak respond awal2..result nye bukan dpt jam2 tu...kena sabar mengajar dan bagi dia explore.....bila2 dia nak sebut balik apa kita ajar...masa tu kita rasa puas...)

Good Luck!!

sitilina said...

tu la kak. asben sy belikan dia playgim, mula2 dia langsung xpandang. sy ckp kat asben, dia xbiasa lg, nanti dia pandai la tu explore.

hehe. skg dah pandai cuit2.

kene sabar & bg dia masa kan?

nt nk cr la yg cam gambaq kat ataih tu :D

Fid said...

za
bestnya ko jalan2 satu dunia weeii...

kuireena said...

za,
u r really one lucky lady!

rizza said...

fid..hehhe best le jln2 je ..rehatkan kepala...hehhe

kuireena
hehheh...lucky bab tu le ....
bila satu kita dpt..satu lagi kita korbankan(kerje)...gitu le...

tu yg aku ni kena la ajar apa yg aku tau kat anak aku ni...supaya apa saja knowledge aku masa study n kerje tu leh apply le utk kegunaan anak aku ni..hehhhe

good luck!! kengkawan...
(korg pun lucky le gak..kerje dah hebat2..gaji pun dah tentu besar...)hehhhe