Monday, 12 November 2007

What?..What?

"bus number WHAT?"

"baju warna WHAT?"

"color WHAT?"

"WHAT is that?"

"APA tu?"

"Number WHAT?"

"WHAT number is that?"

"nak makan WHAT?"

"buku WHAT?"

"tulis WHAT?"

ni le antara soklan2 Hassan tiap2 hari....

kalau dia tau tu baju n tak tau warna apa , dia tanya la "baju color what?"
kalau dia tak tau sesuatu tu, "what is that?"

macam2 nak tau, byk pertanyaan...
kadang terpikir gak....anak aku ni berapa tahun?...al maklum le..kami ni dok layan dia je..jrg le jumpa/layan anak2 org yg sebaya Hassan...so tak tau le sgt ape yg budak usia nye buat/tahu..

just update pasal Hassan je...

4 comments:

mimielola said...

anak aku kalau nak benda yg die tak tau nama, dia akan ckp "NAK NI!!!!!!". hah masa tu, menghaban aku nak teka ape yg die nak

rizza said...

mimi....

baru ye..ape yg dia NAK tu ...mengelabah nak teka..hehhe jadi le.."mari teka apa sofea nak"
hehehe

yuzie said...

Hassan ckp pun rojak gak yer..supa Haziq la..mulut bz je bertanay itu ini..kalo pi jln..dia tak hirau org keliling dah..potpetpotpet jemulut berckp..
tapi Hassan i..gayanya tak mcm budak 2 tahun..mcm budak 4-5 tahun je

rizza said...

yuzie...
aa hassan cakap apa yg dia terlintas le..kadang2 campur bahasa..tetiba lak ayat english penuh...kadang2 bahasa melayu penuh....dan angin apae tah...cakap sampai umi n bapak tak faham...tapi dia kata dia cakap french....hehhhe

hehheh tu le hassan..