Friday, 12 January 2007

Imunisasi - Australia

Australia Government
Department of Health and Ageing


Current immunisation schedule

The National Immunisation Program Schedule (0 - 4 Years)Valid from November 2005


Age :
Disease immunised against / Vaccine

1.) Birth :
Hepatitis B / Hepatitis B

2.) 2 months :
Diphtheria,Tetanus,Pertussis,Polio / DTPa-IPV
Hib,Hepatitis B / Hib-HepB
Pneumococcal (refer to note 1) / 7vPCV

3.) 4 months
Diphtheria,Tetanus,Pertussis,Polio / DTPa-IPV
Hib,Hepatitis B / Hib-HepB
Pneumococcal (refer to note 1) / 7vPCV

4.) 6 months
Diphtheria,Tetanus,Pertussis,Polio / DTPa-IPV
Hib (refer to note 2),Hepatitis B (or at 12 months) / Hib-HepB
Pneumococcal (refer to note 1) / 7vPCV

5.) 12 months
Measles,Mumps,Rubella / MMR
Hib,Hepatitis B (or at 6 months) / Hib-HepB
Meningococcal C (refer to note 3) / MenCCV

6.) 18 months
Varicella (refer to note 4) / VZV

7.) 4 years
Diphtheria,Tetanus,Pertussis,Polio / DTPa-IPV
Measles,Mumps,Rubella / MMR


Note:
1. Pneumococcal vaccine is funded under the NIP for children born from 1 January 2005.
2. Four doses of Hib vaccine are due at 2, 4, 6 and 12 months of age when 'PRP-T Hib' containing vaccine is used.
3. Meningococcal C vaccine is funded under the NIP for children born from 1 January 2002.
4. Varicella vaccine is funded under the NIP for children born from 1 May 2004.

3 comments:

yuzie said...

hi rizza,..
1st time masuk blog awak..rupanye awak kat australia ek.
Kalo kat malaysia Pneumococcal vaccine tu baru je nak diperkenalkan..just certain hospital je ada..dgn kata lain hospital yg mahal je la.Sekali inject rm 400 (ni saya tanya paed anak saya la)..hospital kerajaan blom lagi buat..coz derang ckp vaccine tu cost nya mahal.

yuzie said...

opps lupa nak ckp saya ni member susuibu gakk..nick-grape1008

rizza said...

yuzie/grape1008, tq for the info pasal pneumococcal vaccine..
hassan baru je injek utk 18 tu tak de la ikut schedule australia lagi.. baru je..
yg lain2 tu buat kat msia hingga hassan 1tahun... tu yg sambung aje kat sini..