Tuesday, 15 November 2011

Hassan ..hari ini dalam sejarah....

Dah lama aku tak tulis di sini... SEPI je.....



hari ni Hassan ade exam "Saringan LINUS" kat sekolah yg bakal dia masuk tahun depan...

tak tau le apa makna LINUS tu.. linux. unix ..tau le....

yang ye nye ..exam nak tentukan kelas tahun depan.... sama ade dah boleh menulis , mengira , membaca ???... kalau tak reti may be ade kelas khas kot...



First time Hassan hadapi.. pengalaman pertama... kami pun jua...

kami dah bagitau awal2 yg dia kena amik exam, buat sendiri... umi bapak tak leh tolong...

ingat2kan dia tu soalan campur tolak je... jgn ingat ade darab...takut dia tertukar lak...



Tadi... lepas hantar Hassan.. bawak dia ke meja yg kosong.. pesan kat dia apa yg patut... maka kami tinggalkan dia dlm dewan....

mula2 dia pucat gak.... ye le tak pernah jauh ngan umi... lepas cikgu bagi kertas soalan.. dia dok pandang2 kami... dia dah cuak dah hehehh.. kami biarkan dia.... kami dok jauh2 supaya dia tak nampak... biar dia yakin pada diri sendiri...



exam BM & Maths je..

dari jam 2.30pm - 3.30pm (15 nov 2011)



Bila kami intai2.. tengok ok je dia... heheeh... takut dia nangis je...



Selesai semua....



Dalam kereta ... tanya le dia macam mana...

Hassan : Hassan jawab semua betul...
mula2 hassan rasa nak nangis.. sebab tak tau nak buat apa... tapi lepas dapat kertas tu ok ... Hassan buat la... ingat susah... senang je..



amboi... ko terlebih yakin nampak...hahaha

harap ok le..



ni le gambar2 hari ini...
gambar ni sebelum amik exam.. buat le aksi2 muka pelik2...


gambar dalam dewan.... pucat je...


gambar tgk buat exam leeee




selesai semua... muka ???? hehehe


















8 comments:

Fid said...

siap exam tuhhh

Rizza said...

fid... dah sekolah tu ade exam .. nak wat cam ne.. hehhehe

knv said...

a'ah arina pun baru settle. aku tanya dia macam blurrrr je hahahahha!

Mynie said...

sekolah apa ni, kak rizza? sy ni masih belum decide lagi, utk munief darjah 1 2013 nanti.

Rizza said...

ana.. arina mesti ok tu.. hehheh aku cuak gak hassan ni mana le pernah sekolah atau buat exam... tu yg tak pasti.. ye ke dia buat... takut dia pi lukis gambar kereta kat kertas soalan tu je.. hehheh...

mynie... sekolah kebangsaan biase je.... sekolah dekat rumah ni.... depa dah start buat saringan dari tahun lepas....

knv said...

za, aku rasa memang blur anak aku tu hahahhaha. dia malas membaca. aku pulak malas nak pressure dia lelebih. itu yang haru tuh!

:D

Qaseh Gifts said...

Dah lama tak jenguk blog ni, Hassan pun dah besar dan handsome :-)!

Hip hip Hurray! Malaysia Juara Bolasepak Sukan SEA 2011!

m-i-o said...

LINUS ialah singkatan kpd Literacy and Numeracy Screening - lebih kepada saringan utk mengenalpasti kemahiran asas baca-tulis-kira.

diorang nak tengok sejauh mana tahap penguasaan. mungkin lepas tu akan dibuat pengkelasan utk memudahkan guru2 merancang pendekatan yg terbaik utk mengendalikan/membantu pencapaian murid2.

apapun, sy lebih suka kalau murid2 ni dicampurkan 50-50 (separuh yg pandai2, separuh lagi yg biasa2), sebab dengan cara ini kategori yg biasa2 tadi akan bangkit utk sama2 tergolong dalam kumpulan pandai2.

sebenarnya melabel 'pandai2' pun tak berapa tepat juga. lebih kepada 'telah diberikan pendedahan lebih awal' - sebab semua individu dilahirkan genius, kan?