Wednesday, 16 December 2009

eksperimen kek aku di sini...

Semenjak 2 menjak ni aku tak dpt aktif berblog dan aku bz ber ekperimen di rumah lee...


ni antara bahan ekperimen aku... masih lagi belum men'jadik' ...


bukan senang dengan cuaca yang panas dan juga bahan2 yg tidak mudah didapati disini...


akan tetapi aku akan cuba lagik..sampai aku sendiri rase sebijik macam aku buat kat Toowoomba dulu....


kek nye dah OK macam rasa kek aku buat di Toowoomba dulu..


cuma bab icing nye aku perlu usaha lagi ber ekperimen......


so far so good le utk dimakan .....

Antara cubaannya...

Chocolate Mud Cake (Australian Style)

Cubaan 2

Cubaan 3






Cubaan 4






Sekian laporan saya buat masa ini....





11 comments:

Fid said...

TIDAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK
buat kek tak jamu aku!!TIDAKKKKKKKKKKKKKKK

aku bila nak jumpa ko niih?ko bila nak jumpa aku hah????

rizza said...

fid, hehhe malu le nak jamu.. kek aku belum sedap lagik .... ni pun the latest try.. rasa jadik.. cuma icing belum cukup jadik... sorry ye... ko yg tak mau dtg sini... hehhe .. tahun depan la aku jumpa ko ye.... see u next year... hahhaa

Fid said...

ye la ye la tahun depan...

Ju@Lucky^Mummy said...

huuuuuu... bnyk nya cobaan...

Marisa said...

aku pun nak jumpa hang la rizza....

Zety Zin said...

mak aiiiiii..... meleleh air liur mak!!!!!!!!!!!

Aini said...

wah! zaza... nampak cam pro gitu.. so, bila nya aku leh dapat rasa ni? heheh..

mrs plain-june said...

sgt mengecurkan!!!!!

dila~noor said...

rupe mcm ni yg akak kate lum cukup sedap..
tengok pun dah terliur kak..huhuhuh
apela yg lain sgt bhn kt sini ngn kat sane ekk

mast@work said...

kak rizza,

wah, ini macam kalu, orang pantang pun terliur nih! hahahha..

rizza said...

Ju.. sabar je la ..cobaan... nak buat cam ne ..gambar je ade utk diberi [jamu mata je...]

Marisa.. mau jumpa.. malu le saya... mai je dtg bangi.. call dulu..

Zety... hahaha,,, terliur?

Aini..pro? apa yg macam pro nye.. tak de la.. ko dtg bangi ..call aku.. kalau aku ade.. leh singgah..[kalau time tu aku tgh buat kek lagi bagus..]

Mrs Plain June.. telan air liur gamaknye...heheh

Dilla... hehhe terliur memang terliur la.. sebab semua nye coklat.. ade beberapa bahan yg sukar dpt..

mas.. dah bersalin ke? hehhe nasib la ye kalau tgh pantang ..abis pantang leh order.. hehe