Thursday, 9 April 2009

Gold Coast part 1

Pantai Gold Coast 


Ahad lepas kami ke salah satu pantai 
di Gold Coast,
kami bukan la peminat pantai 
tak suka bermandi-mandian dia air laut
disebabkan kami dah berjanji 
dengan anak kami maka kami tunaikan
(kami tak benarkan dia dok korek2 tanah 
atau pasir di tepi 'bus stop'
semasa menunggu bas, kerana tidak selesa 
(mana tau ade 4nj1ng baru lepas k3nc1ng 
atau ber4k kat atas tanah tu.. 
maklum la tepi jalan....)
anak kami faham dan kami beri kan dia 
masa bermain sepuas-puas nye di tepi pantai
(hingga tak mau balik..heheh)


air laut (tu belum ade ombak yg tinggi )

pemandangan biase di pantai sana

air laut di tepi pantai....

seronok boleh buat 'sand timer'

begitu asyik dengan pasir...

ni le yg dia nak...
pasir nye bersih dan cantik...

budak yg seronok...

********

Gold Coast ni bukan ade apa sgt pun... 
pantai2 lebih kurang Port Dickson (kat Msia la) je
cuma beza nye.. pantai/air laut nye
di PD dari air selat Melaka
di GC dari lautan Coral/Tasmanian (lebih kurang tu le..)

 sila tgk ni utk lanjutan


8 comments:

Yan said...

cis.. pegi GC macam pi PD je? kekeke..

mommyashvin said...

Happy Hassan!
Psst: Cannot read your older posting lagi ke?

andraputri said...

along..ingt tau..nnt bwk kitog ke sini ye...nk shoot!!!!

Marisa said...

wah... jalan2 lagi. beshnya!

mamadanish said...

Besar dan anak teruna ni yea!
Dari kecik mengikuti perjalanan hidupnya,sekarang dah besar pun.

mak tok bangi said...

bestnyeeeee Hassan main pasir.

mimielola said...

Oh mcm PD??? Ingatkan mcm Gold Coast Morib :P

rizza said...

yan... lebih kurang gitu lee

valli... dia sonok sgt.... dah boleh baca

paa... cibuk je dia

marisa.. best utk hassan..

yasmin.. dah beso dia ...

mak tok pun nak komen gak hehhe

mimi... lebih kurang la kot.. aku tak ingat morib cam ne..